آیا تکان دادن نوزاد جهت خواباندن او اشتباه است؟
آیا در این حالت توانستید آرامش خود را حفظ کنید و نوزادتان بخوابانید؟ بدون شک هر پدر و مادری چنین تجربهای را بارها در دوران نوزادی فرزندشان تجربه کردهاند. از یک سمت، نگرانی برای حال و وضعیت نوزاد و از یک سمت خستگی و عدم کنترل اعصاب پدر و مادر، شبی سخت را رقم میزند که ممکن است خداینکرده بر اثر بیتوجهی و تأثیرات خستگی، اتفاق ناگواری رقم بزند؛ پس اولین نکته و مهمتر از همه در دوران نوزادی فرزندتان، حفظ آرامش و جلوگیری از بروز تصمیمهای ناگهانی است.
گریه کودک امری طبیعی است و البته خستگی پدر و مادر و یا شخصی که از نوزاد و کودک مراقبت میکند نیز امری طبیعی و بدیهی است، اما سعی کنید برای چنین شبی برنامهریزی کنید و بدانید در صورت پیش آمدن چنین اتفاقی و گریه مدام نوزاد، چه کاری باید و نباید انجام دهید. هرگز نوزاد دلبندتان را با فردی که میدانید کنترل خود را در چنین مواقعی از دست میدهد تنها نگذارید. ممکن است این خستگی و ناامیدی از قطع از گریه نوزاد، موجب شود شما نوزاد خود را محکم تکان دهید تا بلکه گریه او تمام و به خواب رود، غافل از اینکه تکان دادن شدید نوزاد ممکن است صدماتی غیرقابلجبران به نوزاد وارد سازد؛ بنابراین بههیچعنوان و تحت هیچ شرایطی نوزاد خود را به شدت تکان ندهید و سعی کنید با بهکارگیری ترفندهای دیگر او را آرام سازید. اگر در خرید سیسمونی نوزاد خود، گهواره نیز خریداری کردهاید، میتواند این محصول کمک بسیاری به شما در این زمان انجام دهد.
چرا تکان دادن نوزاد خطرناک است؟
هنگامی که والدین بنا به دلایل مختلف آرامش خود را از دست میدهند، ممکن است حتی شده برای چند لحظه کودک خود را به شدت تکان دهند. نوزادان به تنهایی قادر به کنترل سر خود نیستند. وقتی که نوزاد به شدت تکان داده میشود، سر او به عقب و جلو رانده میشود که این تکانهای شدید ممکن است به مغز و گردن او آسیبهای جدی وارد سازد؛ به عبارتی ممکن است رگهای خونی و رشتههای عصبی نوزاد پاره شود که درنهایت اگر این آسیب جدی باشد ممکن است خداینکرده موجب بروز ناتوانیهای جسمی و ذهنی و حتی تشنج در نوزاد شود. لطفاً خطرات این عمل، یعنی تکان دادن تند و شدید نوزاد را به اطرافیان خود و افرادی که با نوزاد شما در ارتباط هستند، مانند پدربزرگ، مادربزرگ و حتی پرستار و … را توضیح دهید و مانع از بروز چنین خطراتی برای نوزاد دلبندتان شوید.
قوی باشید، خود را کنترل کنید!
گریه طولانیمدت نوزاد قطعاً برای والدین، امری استرسزا و نگرانکننده است، مخصوصاً اگر تمام خود را برای آرام کردن و قطع گریه نوزاد انجام دهند و به هیچ نتیجهای نرسند، در این حالت پدر و مادر عصبی و خسته شده و ممکن است کنترل خود را از دست بدهند.
اگر چنین اتفاقی برای شما افتاد، به یاد بیاورید تقصیر کودک شما نیست که گریه میکند و این گریه جهت آزار و اذیت شما نیست! نوزاد شما طفلی ظریف و حساس است و فقط از این طریق میتواند با شما ارتباط گرفته تا شما متوجه حال و سلامت او شوید. در این حالت هرگز نوزاد و کودک خود را به شدت تکان ندهید.
اگر متوجه شدهاید که در این شرایط کنترل خود را از دست میدهید به نکات زیر توجه کنید:
– کودک خود را در مکان و فضایی امن قرار دهید، برای مثال در گهواره و یا زمین دور از اشیا و وسایل خطرناک
– از اتاق و آن فضا خارج شوید.
– نفسی عمیق بکشید و در صورت امکان یک لیوان آب بنوشید.
– هر چند دقیقه یکبار به کودک خود سر بزنید.
– با کودک خود به آرامی صحبت کنید و سعی کنید موزیک ملایمی برای او پخش کنید. بسیاری از نوزادان با شنیدن موزیکهای ملایم آرام شده و به خواب میروند.
– کودک خود را برای پیادهروی در فضای باز سوار کالسکه کرده و به بیرون از فضای خانه روید. همچنین میتوانید نوزاد و یا کودک خود را سوار اتومبیل کرده و در خیابان با احتیاط کامل رانندگی کنید. این حرکت آرام به آرامش نوزاد و کودک و همچنین خود شما کمک شایانی میکند.
– اگر با وجود شرایط مختلف و انجام ترفندها و راهکارهای گوناگون همچنان شاهد گریه بیوقفه نوزاد خود بودید، از دوست یا فردی مطمئن کمک بخواهید.